Når man får sin først bingokupong, er man forvirret. Tall på rad og rekke i flere bokser under hverandre? Og hva skal man med tusjen? Bingokupongen ser ut som ferdigutfylt sudoku, men her behøver man ikke være mester i matematikk. Her gjelder å være rask – finne de rette tallene og markere dem så fort som mulig. Er du heldig, kan det bli deg som roper «Bingo!» først av alle og stikker av med premien. Oddsen er ganske høy for å vinne, derfor er bingo en favoritt blant de eldre. Når man har satt seg inn i reglene er det ingenting som er lettere en bingo. Tall dukker opp på en skjerm samtidig som de blir ropt opp av kassøren. Så fort tallet er lest opp, er det din oppgave å finne tallet på kupongene dine og markere det med tusj. Førstemann til å samle en rad av tall horisontalt eller vertikalt, kan skrike «Bingo» så høyt han eller hun orker, slik at alle hører det. Er det virkelig slik at du har samlet en rad av tall og ikke tatt feil av et nummer eller to, vinner du noen hundrelapper. Selve bingokupongene koster forresten ikke mer enn en tier eller to, så fortjenesten tidobles om man vinner.
Historie
Bingo har eksistert i hundrevis av år og finnes i flere varianter. Man regner med at den moderne bingoen kom fra Italia eller Frankrike, før den spredde seg over til England og videre til USA. De to sistnevnte er ivrige bingospillere den dagen i dag, med et regulert marked og strenge regler for bingohaller. Bingoen kom til Norge fra England på 1800-tallet og utviklet seg til å bli en populær aktivitet for bygdefolk. Når velstanden kom og pensjonistene fikk mer tid og penger å rutte med, ble bingo en livsstil for mange. Nå kunne eldre damer samle seg, enten på eldrehjemmet eller i en bingohall, og spille om småpenger med sine gamle venner mens man pratet om hvordan ting var og hvordan ting har blitt. Siden man i tillegg kan vinne noen ekstra hundrelapper som man kan gi til barnebarna, ble bingo raskt forbundet med de eldre. Stereotypen hadde oppstått.
Bingo i dag
Smarte entreprenører så potensialet som bingo hadde og gikk grundig til verks på 90-tallet. Bingohaller spratt opp verden rundt og diverse bonusordninger og tilbud ble gitt til nye spillere, for å tiltrekke oppmerksomhet. Når online bingo ble introdusert på 2000-tallet, fikk markedet en helt ny vri. Nå kunne folk nyte bingospill uten å gå ut av huset – dette ble en redning for mange eldre som ikke hadde muligheten til å reise til nærmeste bingohall for å ha det gøy. Samtidig ble stereotypen om gamle damer i et lokale med dårlig luft hvisket bort. Unge mennesker fikk sansen for bingo og spiller i dag minst like mye som den tradisjonelle bingoelskende delen av befolkningen. Nå kan man chatte og spille bingo fra sofaen. I tillegg tilbyr de fleste online bingohaller egne bonuser og koselige medarbeidere er alltid med på chatten, der de snakker med spillerne, oppmuntrer taperne og inviterer til morsome ekstraspill.